Toernooiverslagen

 • Laatste Jeugd challenge seizoen 18/19

  De laatste jeugd Challenge van dit seizoen werd afgelopen zondag in Geleen gespeeld. Bij deze laatste wedstrijdronde speelt de jeugd van Noord- én Zuid-Limburg gelijktijdig op één locatie. 41 spelers en speelsters streden in drie categorieën om de prijzen. Jesse speelde in de hoogste klasse (1e klasse) en eindigde met 7 punten in de middenmoot. […]

 • Kenji van Enckevort naar finale Nationale Jeugdmeerkampen

  Zondag 2 februari was het zo ver, de halve finales van de nationale jeugdmeerkampen. Kenji moest proberen om bij de beste twaalf spelers bij de jongens welpen te komen. De afgelopen twee jaren was dat net niet gelukt, maar ondertussen staat er wel al een stuk meer ervaring achter de tafel. In Nijmegen ging Kenji […]

 • Succesvolle Limburgse Kampioenschappen voor Seta jeugd

  Dit weekend werden de Limburgse Kampioenschappen in Panningen gespeeld. Op zaterdag speelden de senioren. SETA was hierbij slechts door twee spelers vertegenwoordigd. Grad en Eric deden hun best, maar dat leidde niet tot opvallende prestaties. Grad (3e klasse) en Eric (2e klasse) haalde beide niet de hoofdronde. In de troostronde vonden ze ook vrij snel […]

 • SETA verovert de verenigingsbeker 2017-2018!

  Afgelopen zondag werd de finaledag van de Jeugd Challenge 2017-2018 gespeeld. Eigenlijk had deze finale voor de zomervakantie plaats moeten vinden, maar helaas kon er toen geen geschikte datum gevonden worden. Maar als opening van het nieuwe seizoen was het ook lang niet gek. SETA stond op de gedeelde eerste plaats om de verenigingsprijs, samen […]

 • Geslaagd openingstoernooi recreanten

  Het jaarlijkse Seta recreantentoernooi van vrijdag 31 augustus is wederom zeer geslaagd te noemen. We hadden maar liefst 56 deelnemers(sters) van 13 verschillende tafeltennisverenigingen op deze avond. Dit is absoluut een record voor ons. Een enorme uitdaging voor de organisatie om dit ook in goede banen te leiden. Voor de toernooivorm en wedstrijdleiding waren Rik […]

Algemeen Informatie over tafeltennistoernooien

Toernooi coördinatie:

Bij Seta zorgt de Technische Commissie (TC) ervoor dat de jeugdleden regelmatig aan toernooien mee kunnen doen. Voor iedereen wordt persoonlijk gekeken welke toernooien geschikt zijn en aan welke toernooien iemand mag meedoen. Dit wordt op basis van je licentie (zie hiernaast) en  tafeltenniskwalititeiten beslist. 

Leeftijdscategorieën:

Welpen = tot en met 10 jaar
Pupillen = 11 & 12 jaar
Kadetten = 13 & 14 jaar
Junioren = 15, 16 & 17 jaar
Senioren = vanaf 18 jaar

Licenties & ranglijsten

Alle tafeltennissers die lid zijn van een club hebben een licentie, bij de jeugd zijn er 4 licenties: A, B, C & D. Als je begint met tafeltennis krijg je automatisch een D-licentie. Door resultaten in de competitie & op toernooien kun je een hogere licentie krijgen. Als je een A-licentie hebt behoor je tot de Nederlandse top. 

Elk seizoen heeft de Seta jeugd de mogelijkheid of deel te nemen aan de volgende toernooien:

Nationale Jeugdmeerkampen : toernooien voor alle tafeltennissers van Nederland, alle jeugdspelers mogen hier aan mee doen. De toernooi opzet is dat er elke ronde een poule wordt gespeeld waarvan een bepaald aantal spelers doorgaan. Uiteindelijk blijven de beste spelers/speelsters van Nederland over in de finale.

A, B & C ranglijsttoernooien : deze toernooien speel je als je al op een wat hoger niveau speelt en je een hogere licentie hebt behaald. Iedereen krijgt als je begint met tafeltennis een D-licentie. Naarmate je prestaties op toernooien en in de competitie beter worden krijg je een hogere licentie. Deze toernooien leveren punten op voor de nationale ranglijsten.

Limburgse Kampioenschappen : elk jaar spelen alle tafeltennissers uit limburg tegen elkaar op het limburgs kampioenschap, een toernooi waarbij het vooral om de eer gaat.

Nederlandse Kampioenschappen : dit toernooi is alleen voor de A & B-licenties en voor de welpen.

Limburgse Jeugdmasters : dit is een erg leuke toernooireeks voor alle C & D-licenties uit limburg. Het bestaat uit 4 toernooien waar je punten kunt verdienen, als je tijdens die toernooien goed gepresteerd hebt mag je naar de finale, om dus om de uiteindelijke titel te strijden.

Kaka : Deze “rare” naam staat voor de clubkampioenschappen van Seta. Elke seizoen (augustus tot mei) wordt er een clubkampioenschap gehouden, een paar jaar geleden was dit in december maar de laatste jaren is het in januari gehouden. Op dit toernooi spelen de eigen leden om de “eer”, want het is natuurlijk voornamelijk een prestigestrijd.

KaKa Clubkampioenschappen Seta

Zaterdag 5 januari 2019 houden we onze jaarlijkse clubkampioenschappen. Opgeven kan vanaf nu op ’t prikbord in de kantine of via het online formulier —>

’s Ochtends begint de jeugd om 9.00 uur. Zij zullen tussen 13:30 en 14:00 uur de finales spelen. De senioren en recreanten (iedereen die ouder is dan 18 jaar) beginnen rond die tijd. De exacte begintijd voor de 18+’ers is afhankelijk van het totaal aantal opgaven. De lunch is er voor jeugd en senioren/recreanten. De finales van de 18+’ers zullen kort na 18:00 uur zijn, waarna we gezellig afsluiten met eten.

Geef je snel op en doe mee aan de “clubdag” van het jaar! Ook dien je bij de opgave aan te geven of je mee eet. (We moeten tenslotte wel weten hoeveel we in huis moeten halen.)

Opgavenformulier KaKa Clubkampioenschappen Seta
Zaterdag 5 januari 2019

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Naam*

E-mail*

Opgave toernooi*
Doet mee aan de KaKa 2018Doet mee aan de Jeugd KaKa 2018Doet niet mee met de KaKa 2018

Opgave eten*
Ja, ik doe graag mee met de lunchNee, geen lunch voor mijJa, ik doe graag mee met het avondetenNee, geen avondeten voor mij

Vragen of opmerkingen?

Dit formulier wordt verstuurd naar Ron van Enckevort (Technische Commissie). Je ontvangt automatisch een bevestiging in je mailbox.

Elk seizoen worden door de Technische Commissie de KaKa (clubkampioenschappen) georganiseerd. Dit toernooi is natuurlijk enerzijds een mooie gelegenheid om met een groot deel van de leden samen met elkaar te tafeltennissen & er een gezellige dag van te maken en anderzijds om tegen elkaar te strijden om de eervolle titel(s) van clubkampioen.  

Zoals hieronder te zien is zijn vanaf 2009 de belangrijkste uitslagen volledig. Graag willen we dit archief verder aanvullen. Heb je uitslagen / verslagen van de KaKa Clubkampioenschappen van 2008 en eerder stuur deze dan door naar Gijs Janssen.

KaKa 2015